Pesto met zonder basilicum

Om de zon in huis te halen op een druilerige dag is het altijd goed om een beetje pesto te maken.

Je hebt nodig voor dit gerecht:

– 75 gram rucola sla

– een stukje parmazaanse kaas

– een teentje knoflook

– zongedroogde tomaten uit een potje

– olijfolie

– peper en zout

– chili vlokken

– 1 citroen

een  rasp en een vijzel (en voor de luie mensen een keukenmachine).

 

Je begint altijd met de knoflook te pellen. Doe deze in de vijzel of hak het in de keukenmachine.

Vervolgens de rucola sla, 3 zongedroogde tomaten en een scheut olijfolie bij de knoflook. Hak het zo fijn mogelijk.

Als alles fijn is en een lekker dik papje, voeg je de peper en zout en gemalen chilivlokken toe. Als je van pittig houdt ongeveer een halve theelepel, als je van minder pittig houdt doe je er minder chilivlokken in. Easy toch?

So far so good, het papje giet je over in een mooi schaaltje. Vervolgens rasp je van de schil van een citroen (ongeveer een kwart van het geel). Het witte van de schil wil je echt niet, dat is heel bitter.

Voeg een paar druppeltjes sap bij de pesto en rasp ongeveer 30 gram parmezaanse kaas erboven met een fijne rasp.

De kaas ‘smelt’ weg. Als de pesto een beetje te droog is doe je er naar smaak nog een beetje olijfolie door.

 

Heel lekker tijdens de borrel met een stukje ciabatta brood. Maar ook bij pasta of door een salade is het heerlijk.

Succes! Je kan het!!