say cheese cake!

Een simpele manier om een gezellig etentje af te sluiten is cheese cake in een glas.

Daarvoor heb je nodig:

-1 rol maria koekjes

-250 ml slagroom

-2 eetlepels suiker

-1 vanille stokje

-100 gram monchou kaas

– jam, de smaak die jij lekker vind

-geduld

 

Stamp de maria koekjes tot kruimels (in een pedaal emmer zak en met een deegroller tot moes slaan) en verdeel de kruimels over de glazen.

Het vanille stokje snij je in de lengte door midden en met de achterkant van een mesje schraap je het merg uit het stokje. Deze roer je door de monchou tot dit een romig papje is.

In een andere kom sla je de slagroom met de suiker lobbig. (dus net niet stijf)

Daarna de monchou door de slagroom spatelen en deze ook over de glazen verdelen.

Als laatste de jam iets vermengen met water zodat het een dik sausje wordt en deze ook verdelen over het slagroom mengsel. Het is mooi als er een contrast in kleur is. Dit krijg je door bijvoorbeeld aardbeienjam of blauwe bessen jam te gebruiken.

Wanneer het helemaal naar je zin is zet de glaasjes in de koelkast tot na het eten, maar minimaal 2 uur.